Cseresznyés béles recept

Recept elkészítése:

Cseresznyés béles recept

Elkészítés:

A cseresznyés béleshez 12 deka réteslisztből egy egész tojással, csipetnyi sóval és egy kevés tejjel rugalmas, kémény tésztát gyúrunk, és alaposan kidolgozva nagyon vékonyra nyújtjuk. 10 deka zsírt - széles pengéjű késsel - 10 deka rétesliszttel összedolgozunk, és a kinyújtott tésztára kenjük. Szorosan összegöngyöljük, és négy darabba vágjuk. Az így nyert cipókat vékony téglalappá nyújtjuk. Az egyik hosszanti szélét zsemlemorzsával meghintjük, erre kimagozott, lecsepegtetett cseresznyét vagy meggyel összekevert cseresznyét halmozunk (összesen egy kiló kell hozzá). 20 deka cukrot mokkáskanálnyi őrölt fahéjjal összekeverünk, és a gyümölcsre szórjuk, majd morzsával vagy 10 deka darált dióval meghintjük. Összegöngyöljük; a tekercseket tepsire fektetjük, és forró sütőbe tolva 40 perc alatt pirosra sütjük. Langyosan vagy hidegen szeletekre vágjuk.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: