Cseresznyefelfújt recept
Elkészítés:
Valamilyen kiadós levessel tartalmas ebéd vagy vacsora a cseresznyefelfújt. Öt deka cukrot meg egy csomag vaníliás cukrot négy deci tejben feloldunk, és tizenkét szelet szikkadt kalácsra öntjük. Egy tűzálló tálat kivajazunk, öt deka kristálycukrot szórunk bele, és a puhára ázott kalácsszeletek felével kibéleljük. Ötven deka cseresznyét megtisztítunk, kimagozzuk, és a kalácsra szórjuk, a kalács maradékával betakarjuk. Négy tojás fehérjét kemény habbá verünk, négy evőkanál cukorral tovább verjük, majd a tojások sárgáját és még egy csomag vaníliás cukrot adunk hozzá. Egy citrom levével és reszelt héjával ízesítjük, majd óvatosan, nehogy a hab összetörjön, két deci tejszínnel felengedjük. A felfújtat bevonjuk vele, és a forró sütőbe tolva öt percig erős, majd takaréklánggal aranysárgára sütjük. Forrón tálaljuk.
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges