Pulykamell-szeletek rokfortos körtével grillezve, sonkás brokkoli-csokorral recept

Pulykamell-szeletek rokfortos körtével grillezve, sonkás brokkoli-csokorral recept

Hozzávalók:
4 db pulykamell-filé,
2 db körte,
10 dkg rokfort sajt,
1 evőkanál liszt,
0.5 dl olaj,
1 csomag mirelit brokkoli,
4 szelet füstölt sertéscomb,
késhegynyi szódabikarbóna,
só.

Elkészítés:

      A pulykaszeleteket gyöngén megklopfoljuk, sózzuk, lisztbe mártva kevés olajban megsütjük. Tepsibe vagy egy porcelántálra tesszük. A körtét meghámozzuk, kettévágjuk, a közepét kivájjuk, végül fölszeleteljük. A rokfortot a megsült hússzeletekre széthúzva fölrakjuk, tetejére halmozzuk. Köré rakjuk a sonkaszeletekbe göngyölt brokkoli-csokrokat, majd együtt forró sütőben vagy grillsütőben hirtelen megpirítjuk. A brokkoli elkészítése: Egy lábosban kb. 1,5 l vizet forralunk sóval és egy késhegynyi szódabikarbónával. Beletesszük a mirelit brokkolit, majd egy órán át, állni hagyjuk. Ez idő alatt a brokkoli megpuhul, de nem lesz túl puha. A főzőlébe azért teszünk szódabikarbónát, mert a zöldségek így tartják meg eredeti színüket.

vissza a főoldalra

The Mountain - 3D pólók