Brokkolisaláta 1. recept

Recept elkészítése:

Brokkolisaláta 1. recept

Hozzávalók:
30 dkg friss vagy mirelit brokkoli,
10 dkg ementáli sajt,
2 fej lilahagyma,
3 evőkanál marinált paradicsompaprika-csík,
3 evőkanál salátaolaj (de olívaolaj is jó),
fél citrom leve,
1 evőkanál mustár,
1 teáskanál porcukor,
só és törött bors.

Elkészítés:

      A letisztított és apró rózsáira szedett brokkolit (ha friss), forrásban lévő, enyhén sós vízbe teszem, és az újraforrástól számított 5 percig főzöm. (Ha mirelit a brokkoli, akkor elég csak 2 percig főzni.) A lilahagymát meghámozom, és nagyon vékony félkarikákra vágom. A marinált paprikát is ugyanakkora darabokra vágom. A sajtot az almareszelő legdurvább fokán szép hosszú szálakra reszelem.
Az összes hozzávalót salátástálba teszem. A mártáshoz a citromlevet, a salátaolajat és a mustárt egyneműre keverem, majd sóval, borssal és cukorral jó ízesre fűszerezem. Ezt az öntetet rálocsolom a sajtos zöldségre, és óvatosan átforgatom. Folpack fóliával befedem, és legalább fél napra a hűtőszekrénybe teszem, hogy a saláta ízei összeérjenek. Tálalás előtt ismét óvatosan átforgatom.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: