Recept elkészítése:
Karamelles narancs recept
Hozzávalók:
6 hámozott narancs,
2 hámozott banán karikára vágva,
20 dkg kristálycukor,
3,5 dl víz,
2 ek. narancslé,
4 ek. narancslikőr.
Elkészítés:
Vágjuk le a narancsok 2 végét, éles késsel szedjük ki a magos részét, tegyünk a helyére banánt. Tegyük a narancsokat lapos tűzálló tálra. Lassú tűzön főzzük a vizet a cukorral, míg elfő, és a cukor pirulni kezd. Ha barnára pirult, vegyük le a tűzről, öntsük hozzá a narancslét, tegyük vissza a tűzre, forraljuk fel. Levéve a tűzről öntsük bele a likőrt, öntsük a narancsra. (A tál el ne pattanjon!!) Lehűtve tálaljuk.
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges