Gyümölcssaláta narancskehelyben recept

Recept elkészítése:

Gyümölcssaláta narancskehelyben recept

Hozzávalók 4 személyre:
4 nagyobb narancs,
1 vérbélű grapefruit,
1 banán,
1 közepes nagyságú körte,
10-12 szem rumos meggy vagy meggybefőtt,
1 kiwi,
1 citrom,
1/2 dl illatos likőr vagy rum,
1 dl tejszínből hab,
50 g porcukor vagy édesítőszer.

Elkészítés:

Az összes gyümölcsöt - értelemszerűen - gondosan megmossuk. A narancsok kalapkáját cakkozva levágjuk, óvatosan, hogy ki ne lyukasszuk a héját, kivájjuk a belsejét, az aljáról pedig egy vékonyka szeletet levágunk, hogy biztonságosan meg- üljön majd a tányéron - fóliába csomagoljuk, hidegre tesszük. Apró kockákra vágjuk a narancshúst és a kiwi kivételével a többi megtisztított gyümölcsöt is - levüket felfogjuk! - megöntözzük a citromlével, a likőrrel, ízlés szerint édesítjük, lefedjük, 2-3 órára behűtjük. Tálaláskor a narancsokba púpozzuk a gyümölcssalátát, megöntözzük saját levével, tetejére nyomunk néhány tejszínhabrózsát, kivi-szeletekkel, meggyszemekkel díszítjük. Ostyát kínálhatunk mellé. Nem csak nagyon mutatós és finom, de valóban jólesik a jobbára tartalmas ünnepi ételek után inkább, mint a tömény torták, sütemények!

vissza a főoldalra

Receptek kategória: