Gyümölcskoktél recept

Recept elkészítése:

Gyümölcskoktél recept

Hozzávalók:
4 grapefruit,
2 narancs,
2 banán,
2 mandarin,
2 kiwi,
2 evőkanál mazsola,
1/2 dl konyak,
cukor,
szegfűszeg,
1 dl pezsgő.

Elkészítés:

A megmosott mazsolára locsoljuk rá a konyakot. A grépfrútokat alaposan mossuk meg, töröljük szárazra, majd a tetejükből egyharmadot cakkosan, vágjunk le. Csavarjuk ki a levüket, de, vigyázzunk, hogy a héjuk egyben maradjon, mert abban fogjuk tálalni a koktélt. A gyümölcsből kiskanállal szedjük ki a benne maradt rostokat. A gyümölcslevet ízesítsük cukorral, őrölt szegfűszeggel, és öntsük hozzá a pezsgőt. A narancsot, mandarint, kivit tisztítsuk meg, vágjuk kockákra, tegyük bele a pezsgős gyümölcslébe, és jól hűtsük le. Tálaláskor a grépfrút héját tegyük talpas poharakba, vagy üvegtálkákba. A banánt hámozzuk meg, keverjük a koktélhoz, majd az előkészített gyümölcshéjba adagoljuk bele a gyümölcskoktélt, és konyakos mazsolát tegyünk a tetejére.

Elkészítési idő: kb. 10 perc, hűtés nélkül.

Jó tanács: Ha előhűtött alapanyagokból készítjük, hűteni sem kell. Ha mégis hűtjük, a banánt ne tegyük bele, mert megbarnul.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: