Banános túrótorta 2. recept

Recept elkészítése:

Banános túrótorta 2. recept

Hozzávalók:
A tésztához:
3 tojás,
3 evőkanál kristálycukor,
3 evőkanál liszt.

A krémhez:
4 dl tej,
1 evőkanál zselatin,
25 dkg túró,
10 dkg margarin,
15 dkg porcukor,
2 csomag vaníliás cukor,
1/2 citrom héja,
3 banán.

A díszítéshez:
tejszínhab,
zseléscukor.

Elkészítés:

A tojásfehérjéből nem túl keményre vert habba beleszórjuk a kristálycukrot, és jól felverjük, majd egyenként a tojássárgákat is belekeverjük Ezután a lisztet is óvatosan belekeverjük. Papírral bélelt tortaformában világosra sütjük. A krém elkészítése: Meleg tejben feloldjuk a zselatint, majd a túróval, a margarinnal, a porcukorral, a vaníliás cukorral, és a citrom héjával összeturmixoljuk. A kihült piskótáról lehúzzuk a sütőpapírt, tálcára tesszük és visszakapcsoljuk rá a tortakarika peremét. Így öntjük bele a krémet. A karikára vágott banánokat beleszórjuk. Hűtőszekrényben jól lehűtjük, megdermesztjük. Dermedés után éles késsel körbevágjuk, és lehúzzuk a tortaformát róla. Sok tejszínhabbal díszítjük és apróra vágott zselécukorral, megszórjuk.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: