Áfonyás banánleves recept

Áfonyás banánleves recept

Hozzávalók 6 személyre:
4 banán,
3 evőkanál citromlé,
6 pohár almalé,
1/4 pohár cukor,
másfél evőkanál kukoricaliszt,
1/2 kiskanál fahéj,
két és fél pohár sűrű tejföl,
2 pohár áfonya.

Elkészítés:

      Szét turmixoljuk a banánt a citromlével. Beletesszük egy fazékba és három és fél pohár almalével felforraljuk. Hozzáadjuk a cukrot, majd félretesszük. A maradék almalét elkeverjük a kukoricaliszttel és hozzáadjuk a leveshez. 2 percig gyöngyöztetjük, majd levesszük a tűzről, és miután kihűlt a hűtőbe tesszük. A fahéjat elkeverjük a tejföllel, és a jó hideg leveshez keverjük. Végül hozzáadjuk az áfonyát, és hideg leveses tálkákban kínáljuk.

vissza a főoldalra