Kukoricatorta - 12 hónapos kortól
Hozzávalók:
0,5 kg kukoricadara,
2 liter víz,
1 citrom héja,
1 tk. só,
felkarikázott gyümölcsök (ananász, alma, meggy stb.),
1 csésze datolya,
0,5 csésze víz,
10 dkg dió.
Elkészítés:
A kukoricadarát beleöntöm a vízbe, belereszelem a citrom héját, megsózom. Lassú tűzön, folyamatos kevergetés mellett főzöm, ameddig kb. a háromszorosára dagad. Magas falú forma (jénai tál, tortaforma) aljára rakom a felkarikázott gyümölcsöket és rásimítom a főtt kukoricadara felét. A datolyát krémesre turmixolom a fél csésze vízzel, és a kukoricadarára simítom. Rászórom a durvára vágott diót, és annak tetejére a kukoricadara másik felét ráöntöm. Kihűtöm, és tálaláskor a formából kiborítom a tortát.
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges