Francia almatortácska recept

Recept elkészítése:

Francia almatortácska recept

Hozzávalók:
A tésztához:
375 g finomliszt,
250 g margarin,
125 g porcukor,
1 csomag Dr. Oetker vaníliás cukor,
1/2 kávéskanál Dr. Oetker sütőpor,
1 tojás sárgája.

A krémhez: 4,5 dl tej,
1 csomag Dr. Oetker fahéj-ízű pudingpor,
4 evőkanál cukor,
4 db hámozott alma,
méz az almák kenéséhez.

Elkészítés:

A lisztet elkeverjük a sütőporral, elmorzsoljuk benne a margarint, és a többi hozzávalóval tésztát gyúrunk. 4 mm vastagságúra nyújtjuk, és 12 cm-es köröket szúrunk ki. Minden másodiknak 8 cm-es kört szúrunk ki a közepéből, és ezt a peremet helyezzük a teli, tojással megkent lapra. Széleit lenyomkodjuk és 180 °C-on félig megsütjük. A tejből, a pudingporból és a cukorból sűrű krémet főzünk, 1 evőkanálnyit teszünk a sütemények közepére. Kissé elsimítjuk, majd szeletelt almával kirakjuk, mézzel megkenjük az almákat, és aranysárgára sütjük.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: