Almás batyu 2. recept

Recept elkészítése:

Almás batyu 2. recept

Hozzávalók:
23 dkg. liszt,
20 dkg margarin,
1 db tojássárgája,
egy csipet só,
negyed citrom leve,
1 ek. tejföl,
50 dkg. alma,
5 dkg. diétás sárgabarack lekvár,
1 db. egész tojás a kenéshez.

Elkészítés:

A lisztből, margarinból, édesítőszerből, tojássárgájából, citromléből és a tejfölből omlós tésztát gyúrunk, amit két órán át, pihentetünk a hűtőszekrényben. Ez alatt az almát megtisztítjuk, felszeleteljük, víz hozzáadása nélkül megpároljuk. A forró almába belekeverjük a lekvárt és hagyjuk kihűlni. A tésztát lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk, négyzetekre vágjuk. Minden négyzetre egy-egy evőkanál almás tölteléket teszünk, majd a tészta négy sarkát egymásra hajtjuk. Kizsírozott tepsibe téve egész tojással megkenjük, majd előmelegített sütőben aranybarnára sütjük a batyukat.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: