Almás batyu 1. (10 db) recept

Recept elkészítése:

Almás batyu 1. (10 db) recept

Hozzávalók:
A tésztához:
18 dkg búzaliszt,
2 dkg szójaliszt,
1/2 csomag Ráma margarin,
1 db tojás,
1-2 evőkanál zsírszegény tejföl,
1/4 citrom,
25-30 csepp Polisweet.

A töltelékhez:
40 dkg reszelt alma,
2 dkg búzacsíra,
1/4 tojás,
késhegynyi őrölt fahéj,
30-40 csepp Polisweet.

Elkészítés:

A megadott hozzávalókból omlós tésztát készítünk. Miután hűtőben pihentettük, vékonyra nyújtva 10 négyszögletes darabokra vágjuk. Közben a hámozott almát vékonyan felszeleteljük, megforgatjuk a búzacsira, fahéj, Polisweet keverékében és arányosan szétosztva a tésztára halmozzuk. A kockák széleit, mint a batyut összefogjuk vagy egymásra hajtva, tojással megkenjük. Előmelegített sütőben szép pirosra sütjük. Ízlés szerint más gyümölccsel is készíthető.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: