Velouté szósz recept

Recept elkészítése:

 Velouté szósz recept

Hozzávalók:
10 g vaj,
10 g kockára vágott hagyma,
1 púpozott ek liszt,
375 ml húsleves,
125 ml tejszín,
só, fehérbors.

Elkészítés:

      Olvasszunk vajat egy edényben. Pároljuk benne üvegesre a hagymát, de ügyeljünk rá, hogy ne barnuljon meg. Hintsük rá a lisztet, keverjük addíg, amíg meg nem sárgul. Öntsük fel a húslevessel. Főzzük a szószt kis lángon kb. 10 percig. Közben főzzük a tejszínt fele mennyiségűre. Keverjük habverővel a szószba. Passzírozzuk át egy szitán. Krémesebb lesz azonban, ha egy konyharuhán nyomjuk át. Melegítsük fel újra, ízesítsük sóval, borssal.

Elkészítés ideje: 25 perc

Receptek kategória: