Nyúlfilé aszalt szilvával recept
Hozzávalók:
1 kg nyúlgerinc,
5 dkg sovány nyers sonka,
20 dkg aszalt szilva,
2,5 dl vörösbor,
fél dl tejszín,
őrölt szegfűszeg,
bors,
étolaj,
víz.
Elkészítés:
A megmosott nyúlgerincet hártyázza le és válassza le a húst a gerincről. Dörzsölje be a fél teáskanál őrölt szegfűszeg és bors keverékével. Egy evőkanál felforrósított olajon hirtelen pirítsa meg a filék minden oldalát és adja hozzá a vékony csíkokra vágott sonkát. Az aszalt szilvát vágja negyedekre és rövid ideig süsse a hússal együtt. Ezután öntse hozzá a vörösbort és egy dl vizet, ebben párolja a húst kb. fél óráig, majd sűrítse be a mártást a tejszínnel. Burgonyakrokettel tálalja.
Elkészítés ideje: 1óra
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges