Sajtos parajtorta recept

Recept elkészítése:

Sajtos parajtorta recept

Hozzávalók:
1 kg paraj,
1 teáskanál só,
10 dkg puha vaj,
4 tojássárgája,
25 dkg tehéntúró,
1,2 dl tejszín,
15 dkg liszt,
3 evőkanál búzadara,
fél teáskanál só,
csipetnyi reszelt szerecsendió,
5 dkg zsemlemorzsa,
10 dkg reszelt ementáli sajt.
A forma kikenéséhez vaj és zsemlemorzsa.
A mártáshoz:
1 nagyobb savanyú alma,
10 dkg gomba,
1 evőkanál borecet,
2 teáskanál cukor,
2 evőkanál reszelt torma,
csipetnyi só, fehér bors,
1,2 dl tejszín.

Elkészítés:

A spenótot tisztítsuk meg, csíkozzuk fel, és egy pohár vizet aláöntve pároljuk 3 percig. Tegyük szitára és csepegtessük le. A sütőt melegítsük elő 200 °C-ra. A vajat keverjük habosra a tojássárgákkal. A túrót, a tejszít, a lisztet, a búzadarát, a sót és a szerecsendiót keverjük össze. A két keveréket vegyítsük el.
A lecsepegtetett spenótot keverjük el a tésztamasszával. és öntsük bele egy 26 cm-es, kivajazott, zsemlemorzsával meghintett formába, egyengessük el benne. A zsemlemorzsával elkevert reszelt sajtot szórjuk rá a töltelékre.
Sütő alsó részén süssük 40-50 percig. Ha túl gyorsan barnulna a teteje, takarjuk le alufóliával. A mártáshoz a hámozott, reszelt almát, a finomra vágott gombát keverjük el a borecettel, cukorral, sóval, borssal és a tormával. Verjünk a tejszínből kemény habot, és adjuk hozzá a szószhoz. Kínáljuk a forró tortához.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: