Töltött kenyér recept

Recept elkészítése:

Töltött kenyér recept

Hozzávalók 6 személyre:
1 hosszúkás, 50 dkg-os kenyér (pl. zsemle- vagy zsúrkenyér),
5 dkg margarin,
2 dl tej,
1 evőkanál liszt,
1 közepes nagyságú ecetes uborka,
5 dkg reszelt sajt,
1 fej lila hagyma,
1 csokor piros retek,
2 gerezd fokhagyma,
1 teáskanál só,
1 mokkáskanál törött fekete bors.

Elkészítés:

A fele margarint a liszttel habzásig hevítjük, majd a tejjel felengedve, kevergetve jó sűrűre főzzük. Ha már nem forró, belekeverjük a reszelt sajtot, a mustárt, a sót, a borsot, a megreszelt uborkát és retket, valamint a nagyon finomra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát. Ezután belekeverjük a megmaradt margarint, és addig keverjük, amíg habos, könnyű massza lesz belőle. Félretesszük a hűtőszekrénybe. A kenyér mindkét végét egyenesre vágjuk, majd egy hosszú nyelű fakanállal és egy éles, vékony pengéjű késsel kivágjuk, kitoljuk a kenyérbelet úgy, hogy a fala legalább másfél centi vastag maradjon. A kivájt kenyérbelet belekeverjük a krémbe, és megtöltjük vele az üreges kenyeret oly módon, hogy a kenyeret ráállítjuk egy alufólialapra, majd beletömködjük a masszát. Ezután alufóliába csomagoljuk, és a hűtőszekrényben legalább fél napig dermesztjük. Tálalás előtt ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. Egy csésze teával kitűnő és kiadós vacsora. Egy kenyérből, kb. 18 szendvics vágható.

Elkészítési ideje: kb. 60 perc.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: