Töltött csirke kukoricával recept

Recept elkészítése:

Töltött csirke kukoricával recept

Hozzávalók:
1 közepes nagyságú csirke,
1 zacskó gyorsfagyasztott, morzsolt csemegekukorica,
25 dkg sárgarépa,
2 paradicsompaprika,
10 dkg füstölt szalonna,
2 tojás,
1 nagy csokor petrezselyemzöld,
1 evőkanál kukoricaliszt,
2 dl tejföl,
ízlés szerint só és törött fehér bors.

Elkészítés:

      A csirkét kívül-belül megtisztítom, átmosom, lecsöpögtetem, és a hasát belülről megsózom. A tojásokat habosra felverem, majd összekeverem a ledarált paradicsompaprika, a fele mennyiségű füstölt szalonna és a tisztított sárgarépa keverékével, a kukoricaliszttel, 2 evőkanál tejföllel, 3 evőkanál, még fagyos kukoricával, sóval, borssal. Hozzáadom a finomra metélt petrezselyemzöldet, és az így nyert tölteléket betöltöm a csirke hasába. A nyílást összetűzöm, és a szárnyast kívülről megsózva tűzálló tálba teszem. Körérakom a maradék kukoricaszemeket (és ha maradt, a töltelékből formázott kis golyókat), rászórom a maradék füstölt szalonnából vagdalt apró kockákat. Leöntöm a megmaradt tejföllel, majd befedve, előmelegített, forró sütőbe teszem. Jó egy órán keresztül párolom, ezután a fedőt levéve pirosra sütöm. Meleg tálra téve burgonyapürével és ecetes salátával vagy befőttel kínálom.

Elkészítés ideje: 110perc

vissza a főoldalra

Receptek kategória: