Töltött csirke alkotás módra recept

Recept elkészítése:

Töltött csirke alkotás módra recept

Hozzávalók:
1 nagyobb csirke,
40 dkg sertéslapocka,
a csirke mája és zúzája,
1 tojás,
5-6 db fürjtojás,
1 evőkanál reszelt vöröshagyma,
2 evőkanál olaj,
1 mokkáskanál majoránna,
2 közepes nagyságú ecetes uborka,
ízlés szerint só és törött fekete bors.

Elkészítés:

      A sertéslapockát, a csirkemájat és zúzát az ecetes uborkával együtt finom lyukú darálón kétszer átdarálom, majd jól összegyúrom a felvert tyúktojással, a sóval, a borssal, a majoránnával, a reszelt vöröshagymával. Közben a fürjtojásokat keményre főzöm és meghámozom. A húsmasszából akkora cipót formálok, amekkora az előkészített csirke hasüregébe belefér. A csirkét a hátán úgy vágom fel, hogy a mellcsontot kivehessem belőle. A csirkébe tömöm a húsvagdalékot, beledugdosom a kemény fürjtojásokat, majd a maradék húsmasszát a fellazított bőre alá töltöm. Vigyázni kell, nehogy a bőre elszakadjon! A csirke nyílását összetűzöm, és a kívülről is megsózott szárnyast tűzálló tálba vagy tepsibe fektetem. Olajjal lelocsolom, és előmelegített, forró sütőbe tolom. Egy óra 20 percen keresztül sütöm, közben egyszer óvatosan megforgatom, hogy mindkét oldala jól átsüljön. 10 perc pihentetés után levágom a csirke combjait és szárnyait, majd az egy darabban lévő mell- és hátrészt úgy szeletelem fel, mintha kenyeret vágnék. (Egy jó éles kés segítségével ez könnyen lehetséges.) Ajánlatos a csirkét a fogyasztás előtti napon megsütni és hűtőszekrényben dermeszteni, mert hidegen szebben és könnyebben lehet szeletelni. A csirke átmelegítése: beolajozott tűzálló tálban egymás mellé fektetem a szeleteket és a csirke egyéb részeit, alufóliával be is takarom, és forró sütőben átsütöm. Saláta és burgonyapüré illik mellé. Hidegen, majonézes mártással is nagyon finom.

Elkészítés ideje: 120perc

vissza a főoldalra

Receptek kategória: