Sörös-sajtos csirke recept

Recept elkészítése:

Sörös-sajtos csirke recept

Hozzávalók:
1 közepes nagyságú csirke,
1 üveg világos sör,
10 dkg reszelt sajt (minél többféle, annál jobb),
1 evőkanál mustár,
1 evőkanál vegeta,
25 dkg rizs,
1-1 mokkáskanál őrölt gyömbér és törött fekete bors,
csipetnyi só,
4 evőkanál olaj,
1 csokor petrezselyemzöld.

Elkészítés:

      A csirkét megtisztítom és négyfelé vágom. Megsózom. A rizst váltott vízben többször átmosom és lecsöpögtetem. Tűzálló tálat egy evőkanál olajjal kikenek. A maradék olajon hirtelen, erős lángon átpirítom a csirkedarabokat. A tűzálló tálba beleszórom a rizst, majd a sörbe kevert fűszerekkel, a finomra vágott petrezselyemzölddel, a reszelt sajttal és a mustárral leöntöm. Erre fektetem a csirkedarabokat, és a maradék mártással lelocsolom. A tálat befedem és előmelegített, forró sütőben 50 percen keresztül párolom. Ha az összes levét elfőtte, a fedőt leveszem és pirosra pirítom a csirkedarabokat. Salátát kínálok mellé.

Elkészítés ideje: 70perc

vissza a főoldalra

Receptek kategória: