Gyömbéres füge, karamellel recept
Hozzávalók:
4 füge,
25 dkg Mascarpone sajt,
20 dkg joghurt,
5 dkg cukor,
1 gyömbérszár,
porcukor,
kevés olaj.
Elkészítés:
A cukrot olajjal kikent fémlapra vagy fóliára szórjuk egyenletesen, kb. 20 cm-es körben, s tegyük forró sütőbe mindaddig, míg karamellizálódni kezd, akkor vegyük ki és hagyjuk megdermedni. A gyömbérszárat vágjuk egészen apró darabokra, és kevés cukorszirupban főzzük puhára. A Mascarpone sajtot villával dolgozzuk össze a joghurttal. Négy fagylaltoskehely aljára tegyük a felszeletelt fügéket, szűrjünk rá kb. 2 evőkanál gyömbérszirupot, erre kerül a joghurtos Mascarpone sajt, rá az összetördelt karamell és a gyömbérdarabok. Végül az egészet szórjuk meg porcukorral.
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges