Zöld mártás:
10 dkg paraj,
1/2 csomó petrezselyemzöld,
5-6 tárkonylevél,
10 dkg majonéz,
1 mokkáskanál mustár,
1 csipetnyi cayenne bors,
1 kávéskanál citromlé,
1 dl tejföl vagy tejszín,
1 evőkanál fehérbors,
só,
1 csipetnyi porcukor.
Tiroli mártás:
10 dkg majonéz,
1 evőkanál ketchup,
1 dl tejföl vagy tejszín,
1 csipetnyi só,
1 mokkáskanál porcukor,
1 evőkanál mustár és fehérbor,
1 csipetnyi cayenne bors.
Zöld mártás:
A parajt, a petrezselyemzöldet, a tárkonylevelet leforrázom, lecsepegtetem és áttöröm. A majonézhez hozzákeverem az áttört zöld anyagokat, a fűszereket, a citromlevet, a tejszínt vagy tejfölt és a fehérbort. Ha szükséges, utóízesítem sóval, cukorral, esetleg citromlével.
Tiroli mártás:
A majonézhez habverővel hozzákeverem a ketchupot, a tejfölt vagy a tejszínt és a fehérbort, majd az egyéb ízesítőanyagokat. Figyelembe veszem, hogy a ketchup édes, és eszerint használom a porcukrot.
Elkészítés ideje: 30 perc
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges