Lazac sóskaszósszal recept

Recept elkészítése:

Lazac sóskaszósszal recept

Hozzávalók 2 személyre:
2 lazacszelet (kb. 225 g darabja),
1 tk. olívaolaj,
15 g/l ek. vaj,
2 mogyoróhagyma, finomra vágva,
3 ek. tejszínhab,
100 g friss sóskalevél, megmosva és megszárítva,
só, frissen őrölt fekete bors,
friss zsálya a díszítéshez.

Elkészítés:

A lazacot sózzuk és borsozzuk meg, majd egy teflonserpenyőt kenjünk ki olajjal. A serpenyőt közepes lángon melegítsünk fel, tegyük bele a lazacot, és kb. öt percig süssük. A csontok mellett a hús nem lehet áttetsző. Ha nem vagyunk biztosak abban, megsült-e, szúrjunk bele egy kést, a kicsorgó folyadéknak tisztának kell lennie. Közben egy kisebb serpenyőben olvasszuk fel a vajat közepes lángon, és gyakori kevergetés mellett süssük a hagymákat puhára. Tegyük hozzá a tejszínhabot és a sóskát, és kevergetve főzzük, a sóskának teljesen össze kell esnie. A lazacokat tegyük melegített tányérokra, díszítsük friss zsályával, és azonnal tálaljuk fel a sóskás szósszal.

Tipp:
Mikrohullámú sütőben is megsüthetjük a lazacot (4-5percig), de tegyünk rá fedőt, illetve kövessük a készülék használati utasításait.

Receptek kategória: