Brassói libamell recept

Recept elkészítése:

Brassói libamell recept

Hozzávalók:
Egy 1 kg-os libamell,
15 dkg füstölt szalonna,
1 nagy fej vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma,
50 dkg hordós káposzta,
50 dkg burgonya,
2 dl tejföl,
só, kiskanálnyi pirospaprika.

Elkészítés:

Az apróra vágott hagymát öt deka összevagdalt, kiolvasztott szalonnán megpirítjuk, a lebőrözött, kicsontozott, felszeletelt mellet átsütjük rajta. Sóval, pirospaprikával, fokhagymával ízesítjük, és egy kevés vizzel puhára pároljuk. Közben megfőzzük a káposztát, héjában a burgonyát, amit utána meghámozunk, felszeletelünk. A maradék, felszeletelt szalonnával egy mely tűzálló tálat kibélelünk, a burgonyát beleterítjük, erre kerül a káposzta, majd a hússzeletek. A tejföllel elkevert pecsenyelével leöntjük, és a sütőben kb. fél óráig sütjük.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: