Tejfeles angolna recept
Hozzávalók:
600 g angolna
50 g vöröshagyma
50 g gomba
fél csomag petrezselyemzöld
2 dl tejfel
1 dl fehérbor
só
őrölt bors
20 g vaj
30 g liszt
50 g füstölt sajt
zsemlemorzsa.
Hordóburgonyához:
500 g burgonya
50 g vaj
1 csomag petrezselyemzöld
só
20 g fokhagyma.
Elkészítés:
A kivajazott tepsibe finomra vágott vöröshagymát, leszeletelt gombát teszünk. Sóval, őrölt borssal, finomra vágott petrezselyem zölddel meghintjük. A lenyúzott nyolc - tíz centis tönkökre vágott, fűszerezett angolna törzset a gombás ágyra tesszük. Fehérbort öntünk alá. A tejfelt liszttel elkeverjük, és ezzel bevonjuk az angolna törzseket. Füstölt sajttal megszórjuk és egy kis zsemlemorzsával, leszórjuk. 180 °C-os sütőben 30-40 percig szép pirosra sütjük. Ez idő alatt a hordó formájú főtt sós burgonyát vajban, üvegesre hevített fokhagymán átpirítjuk, és finomra vágott petrezselyem zölddel megszórva tálaljuk. Száraz fehérbor illik hozzá.
Elkészítés ideje: 2óra
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges