Zöldségtál recept

files/images/bab/bab.jpg
Hozzávalók

1 ek olaj,
1 felkockázott kicsi hagyma,
kicsi chili,
gyömbér,
koriander,
kömény,
curry, vagy kurkuma,
2 gerezd préselt fokhagyma.

A jénaid, és a mikró méretétől függő mennyiségben, felkockázva:
2 szem krumpli,
1 padlizsán,
30 dkg paradicsom (kicsepegő leve nélkül),
1 kicsi karfiol rózsáira szedve,
20 dkg zöld színű (vagy sárga) zöldbab egészben hagyva,
kb. 1 dl hús- vagy zöldségleves (ha van, ha nincs, a víz is megteszi),
pörkölt vagy sűlthús maradék (vagy csíkokra szelt sonka,),
4 ek. joghurt,
2 ek. kókuszreszelék,
só.

Recept elkészítése:

A hagymákat, chilit, gyömbért tegyük az olajba és 600 W-on főzzük 2 percig. Minden fűszert (sót nem) tegyünk hozzá, 600 W-on 1 percig. Tegyük rá a krumplit, padlizsánt, zöldbabot, paradicsomot, karfiolt. Lazán fedjük le, max. -on 8-10 percig főzzük (a krumpli majdnem puha). Tegyük az előzőekre a húsfélét, húslevest. Max. -on, most is lazán lefedve (a jénai tetejét kicsit pontatlanul teszem rá) 3-4 percig főzzük. Tálalás előtt 2-3 percig pihentetjük.

Tálaláskor megszórjuk a kókuszreszelékkel, leöntjük a sóval elkevert hideg joghurttal. Köret: rizs.

Receptek kategória: