Vörösbabos sertéskaraj recept

files/images/bab/bab.jpg
Hozzávalók

1 kg sertéskaraj,
1 nagy fej hagyma,
3-4 evőkanál olaj,
2-3 gerezd fokhagyma,
1 kávéskanál, csípős paprikakrém,
egy darabka friss gyömbér,
1 kávéskanál köménymag, ugyanennyi őrölt koriander,
0.5 l húsleves,
1 nagyobb padlizsán,
2 evőkanál paradicsompüré,
2 doboz (80 dkg) vörösbabkonzerv,
1 dl tejszín,
só.

Hány személyre
4
Recept elkészítése:

A sertéskarajt kicsontozzuk, a húst szeletekre vágjuk. A csontból zöldséggel, vagy a nélkül, annyi levest főzünk, hogy a végén mintegy fél litert kapjunk. A karajszeleteket magasabb falú serpenyőben, forró olajban mindkét oldalán piros-barnára sütjük, majd kivesszük. A visszamaradt olajban megpirítjuk az apróra vágott hagymát, a zúzott fokhagymát, hozzáadva a paprikakrémet és a finomra vágott kis darabka gyömbért, a köménymagot, a koriandert és a sót. Beletesszük a kimagozott, meghámozott, kockára vágott padlizsánt, a paradicsompürét, felöntjük a forró húslevessel, s az egészet jól összeforraljuk. Visszahelyezzük a hússzeleteket, és fedő alatt mintegy fél órát pároljuk. Ha megpuhult, ismét kivesszük a húst, a padlizsánhoz keverjük a babot és a tejszínt, ismét visszarakjuk a húst és az egészet, ugyancsak fedő alatt, még néhány percig együtt pároljuk. Mint minden keleti ételt, jó forrón tálaljuk.

Receptek kategória: