Zöldséges póréhagymaleves recept

Recept elkészítése:

Zöldséges póréhagymaleves recept

Hozzávalók:
2 szál póréhagyma,
1 csomó leveszöldség,
1 zöldpaprika,
2 paradicsom,
3 db burgonya,
2 gerezd fokhagyma,
1 evőkanál olaj,
1 húsleveskocka,
só,
őrölt bors,
1 mokkáskanál pirospaprika,
1 kiskanál ételízesítő,
1 csokor petrezselyem.

Elkészítés:

      A külső héjától megfosztott póréhagymát 3 cm zöldjét hagyva ujjnyi karikákra vágjuk, és olajon kissé megpároljuk. Belekeverjük a zúzott fokhagymát, pirospaprikával megszórjuk, és másfél liter vízzel, amiben a húsleveskockát feloldottuk felengedjük. A megtisztított kockára vágott leveszöldséget, a feldarabol zöldpaprikát, paradicsomot is beletesszük, és ételízesítővel, egy kevés sóval, meg törött borssal ízesítjük. Fedő alatt addig főzzük, amíg a zöldség félig megpuhul. Ekkor a kis kockákra vágott burgonyát is hozzáadjuk, és készre főzzük. Apróra vágott petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: