Zellerkrémleves pirított mandulával recept

Zellerkrémleves pirított mandulával recept

Hozzávalók:
1 kg zellergumó,
4 dkg vaj,
3 dl tej,
4 dl húsleves,
3 dkg szeletelt mandula,
1 dl tejszín,
4 dkg liszt,
friss zellerzöld,
csipet csombor,
só,
őrölt fehér bors.

Elkészítés:

      A tisztított és alaposan megmosott zellert kis darabokra vágjuk. Kevés vajon, sóval ízesítve pároljuk. Liszttel meghintjük, felengedjük húslevessel, tejjel. Fűszerezzük őrölt fehér borssal, morzsolt csomborral. Lassú tűzön főzzük. Mikor a zeller megpuhult, szitán áttörjük, kevés tejszínnel, friss vágott zellerzölddel kiforraljuk. Tálaláskor tejszínhabbal, pirított mandulaszeletekkel díszítjük.

Elkészítés ideje: 55perc

vissza a főoldalra