Szilveszteri hagymaleves recept

Szilveszteri hagymaleves recept

Hozzávalók:
1 kg vöröshagyma,
4 gerezd fokhagyma,
4 evőkanál vaj vagy margarin,
2 evőkanál liszt,
kb. 1 kg mirelit paradicsom,
2 zacskó (egyenként 30 dkg) mélyhűtött tarkabab,
2 liter erőleves (kockából),
1 teáskanál szárított szurokfű,
50 dkg kolbász,
3 dl joghurt,
1,5 dl tejföl,
só,
fehér bors,
Tabasco vagy más csípős mártás.

Elkészítés:

      A vöröshagymát vékonyan felszeleteljük, a fokhagymát összezúzzuk. Nagy fazékban felforrósítjuk a zsiradékot, üvegesre pároljuk a kétféle hagymát, majd hozzáadjuk, és aranyszínűre pirítjuk a lisztet. Beletesszük a babot és a paradicsomot. Felöntjük az erőlevessel és felforraljuk. A lét szurokfűvel (oregánóval) ízesítjük és fedő alatt lassú tűzön kb. 20 percig főzzük. A kolbászt vastag szeletekre vágjuk. A joghurtot összekeverjük a tejföllel, sózzuk, borsozzuk, és tálkába öntjük. A levest sóval, borssal és Tabasco mártással ízesítjük, majd kb. 5 percig melegítjük benne a kolbászt. A joghurtos szószt külön kínáljuk hozzá.

vissza a főoldalra

The Mountain - 3D pólók