Sajtos hagymaleves 3. recept

Sajtos hagymaleves 3. recept

Hozzávalók:
2 fej vöröshagyma,
5 dkg reszelt sajt,
1 liter húslé- vagy csontlé (vagy 2 marhahúsleves-kocka),
1 zsemle,
2 tojásfehérje,
4 evőkanál olaj,
ízlés szerint só és törött fehér bors.

Elkészítés:

      A megtisztított vöröshagymát szeletekre vágom, és az olajon megfonnyasztom. Ráteszem a kis kockákra aprított zsemlét és ráöntöm a húslevet. Sóval, borssal fűszerezem, és addig főzöm, amíg a zsemle egészen szétfő. A levest ezután átöntöm egy tűzálló tálba. A tojásfehérjékből kemény habot verek, amibe beleforgatom a reszelt sajtot. A sajtos habot elosztom a leves tetején, és a tálat betolom az előmelegített forró sütőbe. Addig pirítom, amíg a hab szép aranysárgára sül. (Vigyázat, nem szabad megbarnítani, mert keserűvé válhat!)

vissza a főoldalra

The Mountain - 3D pólók