Sajtos hagymaleves 1. recept

Recept elkészítése:

Sajtos hagymaleves 1. recept

Hozzávalók:
2 fej vöröshagyma,
só,
törött bors,
2,5 dkg liszt,
1 zacskó reszelt natúr Pannónia sajt,
5 dkg vaj,
1 tojás,
1,5 l víz.

Elkészítés:

      Az apróra vágott vöröshagymát a vajban megpároljuk, majd a liszttel beszórjuk, világosbarnára pirítjuk. Állandó keverés mellett a rántást vízzel felengedjük, megsózzuk, megborsozzuk. Tíz percig főzzük. A levest nagyon forrón tűzálló csészékbe merjük. Egy tojást felverünk, belekeverjük a reszelt sajtot. Mindegyik adag tetejére kis halmot rakunk a sajtos masszából. Ezután azonnal forró sütőbe tesszük a csészéket kb. 5 percre, hogy a sajtos massza aranyszínűre piruljon. Forrón tálaljuk.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: