Rajnai hagymaleves recept

Rajnai hagymaleves recept

Hozzávalók:
40 dkg vöröshagyma,
10 dkg vaj,
2 csapott evőkanál liszt,
2 erőleveskocka,
2 tojássárgája,
2 zsemle,
1 dl sherry brandy,
só,
őrölt bors,
1 nagy csokor metélőhagyma.

Elkészítés:

      Az apróra vágott hagymát öt deka vajon aranysárgára pirítjuk. Liszttel megszórjuk, néhány pillanatig kevergetve sütjük, majd másfél liter vízzel felengedjük. Beletesszük a húsleveskockát, és 20-25 percig főzzük. Ezután a tűzről levéve sózzuk, borsozzuk, a sherry brandyt beleöntjük, és kissé hűlni hagyjuk. Közben a kis kockákra vágott zsemléket a maradék vajon megpirítjuk. Tálalás előtt a pirított zsemlekockákat tányérokba elosztjuk, és a tojássárgákkal elkevert levessel leöntjük. Apróra vágott metélőhagymát szórunk rá.

vissza a főoldalra

The Mountain - 3D pólók