Pórékrém-leves 2. recept

Pórékrém-leves 2. recept

Hozzávalók:
2 szál póréhagyma,
1 fej hagyma,
2 gerezd fokhagyma,
2 szem burgonya,
1 l húsleves,
1 dl tejszín,
2 evőkanál HERA főzőmargarin,
só,
őrölt fehérbors,
néhány bazsalikomlevél,
borsikafű,
tárkony.

Elkészítés:

      A hagymát, a póréhagymát és a fokhagymát megtisztítjuk és feldaraboljuk (a póré zöld részét is!). HERA főzőmargarinon üvegesre pároljuk a háromféle hagymát, majd hozzáadjuk a megtisztított, kockára vágott burgonyát. Sóval és borssal ízesítjük, majd felöntjük a húslevessel és ízlés szerint bazsalikommal, tárkonnyal és borsikafűvel fűszerezzük. Fedő alatt puhára főzzük. Összeturmixoljuk, felöntjük a tejszínnel és összemelegítjük, de már nem forraljuk. Csészékbe merjük és frissen vágott pórékarikákkal díszítve tálaljuk.

vissza a főoldalra