Pórékrém-leves 1. recept

Pórékrém-leves 1. recept

Hozzávalók:
2 szál póréhagyma,
1-1 szál sárga és fehérrépa,
2 dl tejszín,
1 csapott evőkanál liszt,
2 evőkanál olaj,
só,
őrölt bors,
citromlé.

Elkészítés:

      A megtisztított és karikára vágott póréhagymát meg a répákat az olajon kissé megpároljuk, majd liszttel megszórjuk, és kevergetve még néhány pillanatig a tűzön hagyjuk. Ez után másfél liter vízzel felengedjük, és sózzuk, borsozzuk. Fedő alatt addig főzzük, amíg minden megpuhul. Ha kissé kihűlt, áttörjük. Végül beleöntjük a tejszínt, ha kell, utána sózzuk, citromlével kissé savanyítjuk. Nem túl forrón, csészékben tálaljuk. Vajban pirított zsemlekockákat is kínálhatunk hozzá.

vissza a főoldalra