Parmezános hagymaleves recept

Parmezános hagymaleves recept

Hozzávalók:
2 nagy fej vöröshagyma,
10 dkg reszelt parmezán sajt,
4 dkg vaj,
2 evőkanál liszt,
2 kifli,
1 dl tejföl,
2 húsleveskocka (vagy 1 púpozott evőkanál vegeta),
mokkáskanálnyi őrölt fehér bors,
késhegynyi reszelt szerecsendió.

Elkészítés:

      A vöröshagymát megtisztítjuk, és nagyon finomra vágjuk, majd a vaj felén üvegesre pirítjuk. Ezután a liszttel megszórjuk, és addig hevítjük, míg habos nem lesz. Felöntjük 1 liter vízzel, beletesszük a húsleveskockákat, fűszerezzük és felforraljuk. Ha már forr, takaréklángon 5 percig főzzük. Közben a kifliket vékony karikákra vágjuk, megkenjük a maradék vajjal, forró sütőben pirosra pirítjuk, majd rászórjuk a reszelt sajtot. A levest a tálba merjük, rátesszük a sajtos kiflikarikákat, befedjük, és 10 perc múlva tálaljuk.

vissza a főoldalra

The Mountain - 3D pólók