Paradicsomos hagymaleves recept

Recept elkészítése:

Paradicsomos hagymaleves recept

Hozzávalók:
50 dkg jó érett paradicsom,
2 fej vöröshagyma,
2 dl tejföl,
2 gerezd fokhagyma,
1 nagy csokor snidling,
1 zsemle (vagy 1 szelet kenyér),
4 evőkanál olaj,
1 csapott evőkanál finomliszt,
1 marhahúsleves-kocka,
1 teáskanál curry por,
1 késhegynyi törött fekete bors,
ízlés szerint só.

Elkészítés:

      A zsemlét kis kockákra vágva, 2 evőkanál olajon ropogósra megpirítom. A paradicsomot leforrázom és leszűröm. Héját lehúzom, és villával összetöröm. Egy evőkanál olajon egy-két percig pirítom, majd szitára téve, átnyomom a levét. A megmaradt olajon megfonnyasztom a megtisztított és karikákra vágott hagymát, ezután hozzáadom az összezúzott fokhagymát, erre pedig ráöntök fél liter vizet. Beleteszem a fűszereket és a húsleveskockát, amivel 5 percig főzöm. Ezután hozzáadom a paradicsomlevet, és további 5 percig főzöm. A lisztet fél dl vízzel és a tejföllel simára keverem, majd behabarom vele a levest. Közben tányérokba adagolom a félretett zsemlekockákat és a megmosott, finomra összevágott snidlinget, végül rámerem a forró levest.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: