Paradicsomos fokhagymaleves 2. recept

Recept elkészítése:

Paradicsomos fokhagymaleves 2. recept

Hozzávalók:
25 dkg kemény paradicsom,
2 dl tejszín,
4-5 gerezd fokhagyma,
1 csokor zellerzöld,
1-1 evőkanál só,
liszt és porcukor,
1 dkg margarin,
1/2 mokkáskanál törött fekete bors.

Elkészítés:

      A paradicsomokat megmosom, és félbe (vagy ha nagyobb, akkor negyedekbe) vágom. A zellerzöldet apróra metélem, a fokhagymát tisztítás után összezúzom. 8 dl vizet fölforralok.
A margarinon megfuttatom a zúzott fokhagymát, de ügyelek arra, nehogy megbarnuljon. Rászórom a zellerzöldet, és sóval, borssal, cukorral fűszerezem. Ráöntöm a forró vizet, majd jól összefőzöm. A tejszínt simára keverem a liszttel és beleöntöm a forrásban lévő levesbe. Ismét felforralom, végül beleteszem a paradicsomot, de már nem forralom. Az edényt befedem, és a tűzről lehúzom. 10 percig hagyom állni, csak ezután tálalom.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: