Paradicsomos fokhagymaleves 1. recept

Recept elkészítése:

Paradicsomos fokhagymaleves 1. recept

Hozzávalók:
25 dkg apró paradicsom (szendvicsparadicsom),
2 dl kefir,
2 dl tejszín,
2 dl tej,
1 kis doboz paradicsompüré,
4-5 gerezd friss fokhagyma,
1 csokor zellerzöld,
1 evőkanál porcukor (vagy egyéb édesítő),
1/2 mokkáskanál törött fekete bors,
1 púpozott mokkáskanál só.

Elkészítés:

      A paradicsomokat megmosom és félbe (ha nagyobb, negyedekbe) vágom. Egy-egy jégkockával együtt előhűtött leveses csészékbe rakom. Turmixgép poharába öntöm az előzőleg lehűtött tejet, tejszínt és kefirt, majd hozzáadom a paradicsompürét, a megmosott és apróra vágott zeller zöldet, valamint a fokhagymaprésen átnyomott, tisztított fokhagymát.
Ezután sóval, borssal és cukorral fűszerezem. Jó habosra keverve ráöntöm a paradicsomra, és azonnal kínálom. Kimondottan nyári leves, nagyon üdítő. (Tejszín helyett csak tejjel is készíthető, akkor kevésbé kalóriadús.)

vissza a főoldalra

Receptek kategória: