Olasz zöldségleves recept
Hozzávalók 4személyre:
8 dl csontlé,
10 dkg sárgarépa,
10 dkg petrezselyemgyökér,
kis fej zellergumó,
10 dkg kelkáposzta,
kis fej karalábé,
10 dkg burgonya,
5 dkg paradicsom,
5 dkg zöldpaprika,
kis fej vöröshagyma,
sűrített paradicsom,
kevés reszelt sajt (pl. Óvári),
olaj,
petrezselyemzöld,
fehér bors,
kakukkfű,
só.
Elkészítés:
Az olajban megpirítjuk az apróra vágott hagymát, majd a finomra vágott répát, petrezselyemgyökeret, karalábét és kelkáposztát. Sóval, kakukkfűvel, fehér borssal ízesítjük, sűrített paradicsomot adunk hozzá, és csontlében félig megfőzzük. Ekkor tesszük bele a csíkokra vágott burgonyát, paradicsomot és paprikát, puhára főzzük. Tálalás előtt petrezselyemzölddel és sajttal meghintjük.
Elkészítés ideje: 75perc
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges