Mandulás fokhagymaleves recept
Hozzávalók:
2 szelet kenyér (kb. 10 dkg),
1 csípős paprika (aki nem szereti, édes paprikával készítse),
6 dkg tisztított fehér mandula,
2 evőkanál olaj,
3 cl száraz fehérbor,
2 húsleveskocka,
6 gerezd fokhagyma,
fél csokor snidling,
ízlés szerint só és bors.
Elkészítés:
A kenyérszeleteket kockára vágom. A mandulát forgácsokra aprítom, a fokhagymát összezúzom.
Elkészítése: Az olajat felforrósítom, és megpirítom rajta a kenyérkockákat. Néhány szem mandulát félreteszek (tálaláskor a leves tetejére kerül), a többit a serpenyőbe szórom, és egy-két percig együtt pirítom. Felöntöm hat deci forrásban lévő vízzel, majd beleteszek két húsleveskockát, és hozzáöntöm a bort. 15 percig főzöm. Sóval, borssal ízesítem. Meghintem snidlinggel, és a tetejére teszem a félretett mandulát, valamint néhány karika paprikát.
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges