Mamma valéria leves recept

Mamma valéria leves recept

Hozzávalók 4személyre:
20 dkg burgonya,
1 fej vöröshagyma,
2 sárgarépa,
1 Camping sajtkrém,
10 dkg Karaván sajt,
5 dkg vaj,
2 dl tejföl,
vegeta,
só,
petrezselyemzöld,
bazsalikom,
őrölt gyömbér.

Elkészítés:

      Az apróra vágott hagymát a vajon megpirítom, majd ráteszem a sajtreszelőn lereszelt sárgarépát, megszórom vegetával és megpárolom. Jól elkeverem a tejföllel és megszórom a fűszerekkel, azután felöntöm vízzel és felforralom. A megtisztított krumplit uborkaszeletelővel vékony szeletekre darabolom és a forró levesbe teszem, 10 percig főzöm. Beleteszem a Camping sajtot, jól elkeverem, és a lobogó levesbe apránként, folyamatos kevergetés mellett belehintem a lereszelt Karaván sajtot. Ezután már csak az ízesítést kell ellenőrizni, és kész is a finom, pikáns ízű, aranysárga leves.

Elkészítés ideje: 50perc

vissza a főoldalra