Magyaros hagymaleves recept

Recept elkészítése:

Magyaros hagymaleves recept

Hozzávalók:
10 dkg húsos füstölt szalonna,
2 nagy fej vöröshagyma,
2 dl tejföl,
1 cső hegyes (csípős) zöldpaprika,
1 púpozott evőkanál finomliszt,
1 teáskanál piros fűszerpaprika,
1 tyúkhúsleveskocka,
1 teáskanál citromlé,
csipetnyi porcukor,
ízlés szerint só, és törött bors.

Elkészítés:

      A füstölt szalonnát nagyon apró kockákra vágom, és zsírját kiolvasztom. A pörcöt leszűrve, félreteszem. A hegyes paprikát vékonyra karikázom, és a felét ugyancsak félreteszem. A másik felét a megtisztított és karikára vágott hagymával a szalonnazsíron megfonnyasztom, ezután a tűzről félrehúzva, belekeverem a pirospaprikát. Felöntöm 8 dl vízzel, és felforralom. Beleteszem a húsleveskockát, és sóval, borssal fűszerezem. 5 percnyi főzés után belekeverem a liszttel simára kevert tejfölt, valamint a citromlevet. Kevergetve jól kiforralom, végül csipetnyi porcukrot, a félretett szalonnapörcöt és a zöldpaprika karikákat is hozzáadom. Jól összekeverem, és a tűzről lehúzva, befedve hagyom állni 10 percig.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: