Lebbencsleves recept

Lebbencsleves recept

Hozzávalók:
10-15 dkg lebbencstészta,
50 dkg krumpli,
15 dkg kolozsvári szalonna,
2 fej vöröshagyma,
1 paradicsom,
1 paprika,
1 dkg zsír,
só,
pirospaprika.

Elkészítés:

      A szalonnát kb. fél cm-es vagy picivel nagyobb kockára vágom, és megpirítom kevés zsíron. Ezután beleteszem a kockára vágott hagymát, és világosbarnára pirítom. Leszűröm, a szalonnát és hagymát félréteszem, a zsíron barnára pirítom a kb 1.5 cm-es darabokra tördelt lebbencstésztát. Ezután beleteszem a megtisztított és 1.5 cm-es kockákra vágott krumplit, a négy darabra vágott paradicsomot és a kb. 2 cm-es laskára vágott zöldpaprikát, ráteszem a hagymás szalonnát, megforgatom párszor, meghintem egy kávéskanál pirospaprikával, jól elkeverem, majd felöntöm annyi vízzel, hogy kb. kétszeresen ellepje és megsózom. Húsz perc alatt megfő. Nagyon finom, igazi magyaros étel. Ha a szalonnával belesütünk egy szál karikára vágott parasztkolbászt, még finomabb lesz, önálló ételnek is megteszi. Ekkor kevesebb vízzel csináljuk.

Elkészítés ideje: 75perc

vissza a főoldalra

The Mountain - 3D pólók