Lebbencsleves recept

Recept elkészítése:

 Lebbencsleves recept

Hozzávalók:
15 dkg lebbencstészta,
5 dkg füstölt szalonna,
40 dkg burgonya,
hagyma,
zöldpetrezselyem,
paprika,
só.

Elkészítés:

      A szalonnát kockákra vágva kisütjük, zsírjában zsemleszínűre pirítjuk. A nagyobb darabokra összetört lebbencstésztát, egy kávéskanálnyi hagymát a szalonnazsíron megpirítunk, paprikával megszórjuk. Felengedjük meleg vízzel és a karikára vágott burgonyával együtt nagyon lassan puhára főzzük. Apróra vágott zöldpetrezselyemmel, zöld- vagy szárított csöves paprikával, paradicsommal ízesíthetjük. Készíthetjük a levest készen vásárolt kockatésztával is.

Elkészítés ideje: 5óra

Receptek kategória: