Krumpligombócleves recept

Recept elkészítése:

Krumpligombócleves recept

Hozzávalók:
1 fej vöröshagyma,
1 gerezd fokhagyma,
1 zöldpaprika,
2-2 szál leveszöldség,
zeller ízlés szerint,
1 csokor petrezselyemzöld,
1 evôkanál zsíradék,
1 evôkanál pirospaprika,
só ízlés szerint
A gombóchoz:
5-6 szem főtt krumpli,
kb. 20 dkg liszt,
1 kávéskanál zsír,
1 tojás,
csipet só.

Elkészítés:

      A kockára vágott krumplit sós vízben puhára főzzük, szűrőlapáttal tálba kiszedjük. A levet bezöldségeljük. Míg fő, elkészítjük a gombócokat. A forró krumplit a csipet sóval és a zsírral áttörjük, kissé hűlni hagyjuk. Hozzáadjuk a tojást és a lisztet. Inkább keményebb, mint túl lágy tésztát készítsünk. Lisztezett kézzel apró, cseresznyenagyságú gombócokat sodrunk, a levesbe főzzük, majd a hevített zsírba szórt pirospaprikával rásuhíntunk.

Elkészítés ideje: 60-70perc

vissza a főoldalra

Receptek kategória: