Konyakos póréhagymaleves recept

Recept elkészítése:

Konyakos póréhagymaleves recept

Hozzávalók:
1 szál póréhagyma,
2 dl tejszín,
4 dkg vaj,
1/2 dl konyak,
1 csokor petrezselyemzöld,
2 evőkanál finomliszt,
1 evőkanál vegeta,
1 tojás,
1 mokkáskanál törött fehér bors,
csipetnyi só.

Elkészítés:

      A tojást 1 evőkanál liszttel és 2 evőkanál tejszínnel összehabarom, majd csipetnyi sóval ízesítem. 1 dkg forró vajon keverés nélkül 1 tojáslepényt sütök belőle, és vágódeszkára csúsztatva, hagyom kihűlni. Közben a póréhagyma megtisztított fehér részét vékony karikákra vágom. A megmaradt vajon megfonnyasztom, és felöntöm 8 dl vízzel, beleszórom a vegetát, és a törött borsot. Felforralva 10 percig főzöm, ezután belekeverem a liszttel simára kavart tejszínt, és beleszórom a megmosott, finomra vágott, petrezselyem zöldet. Ismét forralom 5 percig, végül a tűzről lehúzva beleöntöm a konyakot, és jól összekeverem. A kihűlt tojáslepényt egészen apró kockákra vágom, majd négy leveses csészében vagy tányérban elosztom, végül a forró levest rámerem.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: