Káposztaleves recept
Hozzávalók:
Fél fej káposzta,
só vagy leveskocka,
kapor,
bors,
5 dkg füstölt szalonna,
kis fej vöröshagyma,
1 ek. liszt,
kis olaj,
zöldpaprika,
1 paradicsom.
Elkészítés:
A káposztát laskára vágjuk (a torzsáját nem használjuk fel), bő vízbe feltesszük főni. Hozzáadunk egy húsleveskockát, kaprot, borsot. Közben a füstölt szalonnát kockára vágjuk, megpirítjuk, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, majd egy kis lisztet. (Ha nincs szalonna olajjal is jó) Kevés paprikával színezzük. A levesből, mert forró vízzel felengedjük, majd a levesbe öntjük. Addig főzzük, amíg a káposzta megpuhul. Ha kell sóval, borssal ízesítjük, beletesszük a paprikát és a paradicsomot, télen paradicsompürét. Egy-két percig tovább főzzük. Ízlés szerint ecettel savanyítható.
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges