Hideg fokhagymaleves 2. recept

Hideg fokhagymaleves 2. recept

Hozzávalók:
1 zsemle,
4 evőkanál olívaolaj,
2 evőkanál borecet,
2 tojássárga,
4 gerezd fokhagyma,
ízlés szerint só,
1 kis fürt fehér szőlő.

Elkészítés:

      A zsemlét kockákra vágjuk és ráöntünk 1 dl vizet. Az olajat a tojás-sárgákkal turmixgépbe csorgatjuk, és hozzátesszük a zúzott fokhagymát, a sót, az áztatott zsemlét, meg a borecetet. Addig keverjük, amíg sűrű pép lesz belőle. Ezután, apránként annyi vizet öntünk hozzá, hogy összesen 8 deci levest kapjunk, és tovább keverjük. Előhűtött leveses csészékbe adagolva, 2-2 jégkockát rakunk bele, és a leszemezett, félbevágott, kimagozott szőlőszemekkel tálaljuk.

vissza a főoldalra

The Mountain - 3D pólók