Hagymás felfújt recept

Recept elkészítése:

Hagymás felfújt recept

Hozzávalók:
4 nagy vöröshagyma,
200 g Ementáli sajt,
4 vastag szelet kenyér,
2 húsleveskocka,
2 evőkanál liszt,
350 g vaj,
só,
bors.

Elkészítés:

      A vöröshagymát megtisztítjuk, vékony karikákra vágjuk, vajon 5-6 percig pároljuk. Liszttel megszórjuk és kevergetve világosbarnára sütjük. 1 l vízzel felengedjük, belemorzsoljuk a húsleveskockákat. Sóval, borssal ízesítjük és 25 percig főzzük. Nagylyukú reszelőn lereszeljük a sajtot, kenyérpirítóban vagy grillsütőben megpirítjuk a kenyeret. 4 tűzálló levesestálba 1-1 kenyérszeletet fektetünk, rámérjük a besűrűsödött levest, ráhalmozzuk a reszelt sajtot és előmelegített sütőbe rakjuk. Addig sütjük, amíg a kenyér magába szívja a folyadékot, a tetején pedig megpirul a sajt. Azonnal tálaljuk. Nagyon laktató.

Elkészítés ideje: 60perc

vissza a főoldalra

Receptek kategória: